Bo i Frederikssund

Frederikssund er et dejligt, naturrigt og attraktivt sted at bo. Frederikssund er en flot og gammel købstad med et charmerende fjordmiljø og flere lystbådehavne.
Frederikssund Kommune er arealmæssigt 250 km2 og er den næststørste i Nordsjælland. Beliggenheden giver med sine landskaber let adgang til kyst og natur.
Mellem Frederikssund havn og Marbæk havn kan man gå langs fjorden gennem Kalvøen hvor man bl.a. finder et naturbeskyttet fuglereservat. Her er der også en sejlklub, en offentlig strand, tennisbaner og fodboldanlæg og sportshal. Det er også her den berømte Vikingeplads ligger hvor der hver sommer i 14 dage afholdes Vikingespil.
I den nye sydlige del af Frederikssund er der også etableret en attraktiv ny strandpark. 
Kommunen har også vedtaget at etablere en ny Idrætsby som skal være fyldt med aktiviteter året rund og samle borgere fra hele kommunen. Det første afsnit bliver en nye svømmehal som omsider bliver klar til indvielse i 2020.
Frederikssund Kommune prioriterer også børn og ældre højt. Som en af de første kommuner i Danmark er der indført minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Frederikssund har gode folkeskoler samt to privatskole, som dækker fra 0 – 9. skoleår: Sigerslevøster Privatskole og Frederikssund Private Realskole som er en af landets ældste og største med elever helt fra Roskilde til Egedal og Hillerød.
Frederikssund har også et CAMPUS med 10. klasse, gymnasiale uddannelser og flere erhvervsuddannelser.
Facts om Frederikssund
Sammenlægningen af Frederikssund, Jægerspris, Skibby og Slangerup kommuner skabte i januar 2007 den nye Frederikssund Kommune. Kommunen har en høj erhvervsfrekvens, en lav ledighed og et varieret erhvervsliv. Frederikssund Kommune har 45.332 indbyggere (2019).
Med en beliggenhed en times kørsel fra København er Frederikssund Kommune en attraktiv bosætningskommune.
Fra Frederikssund by er der S-tog med forbindelse til København. Det tager ca. 40 min.
Området er yderligere blevet styrket med en ny højbro til Hornsherred og en omfattende udvidelse af tilkørselsforholdene. Broen blev indviet af Kronprinsesse Mary den 28. september 2019.
Det forventes også, at den nuværende Frederikssundmotorvej, som starter ved Motorring 3 i Rødovre, bliver forlænget helt til Frederikssund.
Området har også gode handlemuligheder med shoppingcenteret ”Sillebroen”, som er Nordsjællands største.
Fremtidens Frederikssund
Kommunens vision er at være en stærk, bæredygtig og udviklingsorienteret del af Hovedstadsregionen, og et centrum for udvikling af spændende bo-områder og erhvervsudvikling.
Frederikssund er et område med stor vækst og et attraktivt sted at drive erhverv med en dynamisk og meget aktiv erhvervsforening
Frederikssund Kommune har den 27. november 2019 vedtaget en planstrategi for 2019 – 2023.
Her skriver de bl.a.:
”Natur, arbejdspladser, uddannelser, kultur og hovedstaden er lige ved hånden, og aktive mennesker indgår forbindelser, der skaber liv og nærvær. Kommunen bakker op om frivillige og virksomheder, der skaber vækst og sætter nyt i gang.
Vi vil gøre vores tre kyster og øvrige rige natur mere tilgængelig. Det tiltrækker indbyggere og turister og skaber job i lokalområderne. Ny bro og god infrastruktur forbinder os tæt til hovedstaden.
Kommunen er borgernes, og deres liv og hverdag sætter dagsordenen for kommunen. Vi udvikler kommunens service sammen med aktive borgere og fællesskaber. Kommunen møder borgere og virksomheder med et smil og går målrettet efter resultatet gennem dialog.”
Læs hele planen her: Planstrategi 
Oplev Frederikssund 
På Frederikssund Kommunes hjemmeside kan I læse meget mere om hvad I kan opleve i Frederikssund Kommune. Bl.a. kan I læse om cykelruter, Fjordsti, kajakruter, rideture, mountainbikeruter, vandre- og løberuter, strande, skove, parker, udsigtspunkter, naturområder, muligheder for leg og aktiviteter, shelters, kulturoplevelser og meget mere.
Sommerhus på Hornsherred
På Hornsherred finder du mange, dejlige sommerhusområder. Bl.a. i Vellerup, Over Dråby, Dalby Huse og Kulhuse.
Hornsherred ligger mellem Roskilde Fjord og Isefjorden og er en halvø. Den største, nordlige del af halvøen hører til Frederikssund Kommune.
Hornsherred er kendt for sin smukke natur og flotte skovområder.
Afslapning og leg i vandkanten
Strandene ved Hornsherred må fremhæves som noget af det særligt attraktive ved at have sommerhus på disse kanter. Der er ca. 50 km badestrand i Roskilde Fjord og Isefjord. Vandkvaliteten er egnet til badning på samtlige strande. Så her kan I som sommerhusejere, bruge mange dejlige timer.
Blandt andre kan vi fremhæve:
Kulhuse Strand – som er den bedste i kommunen. Den er meget børnevenlig med dejlig sandstrand og god vanddybde. Stranden er tildelt Blåt Flag, hvilket betyder at der her er tale om en kvalitetsstrand af internationale standarder.
Dalby Huse (Isefjorden) - er ligeledes meget børnevenlig og har en fin sandstrand og et lavtvandsområde indenfor sandbankerne.
Vester Strand - er en 680 meter lang, børnevenlig sandstrand med badebro fra 1. maj til 1. oktober.
Landerslev Strand – fremhæves ved både at være ideel for hele familien og for den entusiastiske kitesurfer.
Hammer Bakke Strand – som er lige ved siden af Orøfærgen. Her er også et stort grønt område med opholdsmuligheder.
•               Se kort over alle kommunale strande
Flere steder på den lange kyststrækning er der også hyggelige småhavne, hvorfra der er mulighed for at sejle og fiske i hhv. Isefjorden og Roskilde Fjord.
Nærområdet ved jeres nye sommerhus
Hornsherred hører som tidlige nævnt under Frederikssund Kommune.
På Frederikssund Kommunes hjemmside kan I læse meget mere om hvad I kan opleve i jeres nye nærområde. B.la. kan I læse om cykelruter, Fjordsti, kajakruter, rideture, mountainbikeruter, vandre- og løberuter, strande, skove, parker, udsigtspunkter, naturområder, muligheder for leg og aktiviteter, shelters, kulturoplevelser og meget mere.